Op 29 mei 2016 (geboortedag Jan Hanlo) werd het Jan Hanlo Poëziepad in de gemeente Valkenburg aan de Geul in gebruik worden genomen.  Van deze andeling werd een routebeschrijving gemaakt met enige foto’s om nog makkelijker de weg te vinden. Hier kunt u een exemplaar van de folder downloaden:Jan Hanlo PP routefolder.pdf

Ter gelegenheid van de ingebruikneming van het Jan Hanlo Poëziepad was er op zondag 29 mei 2016 om 15.00 uur een (gratis) evenement op Chåteau St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul. 29 mei is tevens de geboortedag van Jan Hanlo. Plaats van handeling:

Chåteau St. Gerlach
Joseph Corneli Allée 1
6301 KK Valkenburg aan de Geul


De opening werd door de heer Camille Oostwegel verricht. Hij hield daarbij een korte toespraak over zijn indruk van en ervaringen met de dichter. Hij heeft Jan Hanlo gekend en ooit ook geïnterviewd. Tom America vertolkte tijdens het evenement op muzikale wijze een paar gedichten van Hanlo. We waren verheugd dat de dichter Manuel Kneepkens twee gedichten over Hanlo voordroeg. Twee dames van VLAM droegen op geheel eigen wijze het gedicht Oote voor.

Velen werden van harte uitgenodigd om het glas te heffen op Hanlo en zijn poëziepad. Na afloop was iedereen uiteraard in de gelegenheid het pad te lopen en de zuilen waarop gedichten van Hanlo zijn aangebracht te bewonderen. De Hanlo-wandelroute bestaat uit zes zuiltjes met gedichten. De wandeling start bij de Geerlingshof, waar het Hanlo-monument staat, en loopt via het kerkhof en sluit bij Chåteau St. Gerlach aan op de reeds bestaande poëzieroute Gedichten langs de Geul. 

Initiatiefnemer van het Jan Hanlo Poëziepad is:
De stichting Dichter in Beeld

Het project is mede mogelijk gemaakt door de gulle bijdragen van:

  1. De Kunst en Cultuurrad Valkenburg aan de Geul

  2. Stichting dr. P. G.J.M. Janssens

  3. De Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach

  4. Stichting Frederik Edmond Brand

  5. Stichting Elisabeth Strouven

  6. Stichting Monumentaal Erfgoed Limburg (C.L.J.M. Oostwegel)

  7. Letterkundig Centrum Limburg en Huis voor de Kunsten Limburg