Een routebeschrijving
De wandeling (2410 meter lang) begint bij de kerk van Rozendaal. Het is de kerk annex pastorie waar Willem Barnard, alias Guillaume van der Graft, dominee was en zijn gezin van Kerstmis 1961 tot Pasen 1971 heeft gewoond. Hier staat op de eerste zuil het gedicht ‘Vragenderwijs’.
De pastorie onder hetzelfde dak als de kerk, bevindt zich aan de zuidzijde van dit gebouw.
Voor de kerk volgt u het voetpad in westelijke richting tot de eerste straat links: De Génestetlaan. Na plus minus 170 meter ziet u rechts bij huisnummer 6 de voormalige woning van de bekende predikant/dichter De Génestet. Hij is daar ook gestorven. Hier vindt u het gedicht ‘Genesis en De Génestet’.
U vervolgt uw weg tot de splitsing en loopt rechts de Baron van Pallandtlaan in. Na slechts 20 meter gaat u wederom rechtsaf een onverhard pad op. Na 90 meter wordt u verrast door het gedicht ‘Er liep een gedicht voor mij uit’.
Een beetje verder dan deze hellende akker loopt de IJssel! 
Aan het eind van het pad gaat u linksaf. U komt dan op de Hertog van Gelrestraat. Daar gaat u weer linksaf. Bij de splitsing slaat u rechtsaf en komt u op de Ringallee. Ga daar linksaf tot aan de rotonde en neem de derde afslag: de Rosendaalselaan (u mag ook binnendoor). Hier staat het zuiltje met het gedicht ‘Somnabuul’. 
U vervolgt uw weg op het voetpad rechts langs de Rosendaalselaan en verlaat het door na 375 meter voor de vijver rechts af te gaan. Maar niet voordat u het gedicht ‘Julianadagen’ van Benno Barnard, zoon van Willem Barnard, hebt gelezen.
U wandelt verder omhoog tot de voormalige ‘bovenmeesterwoning’. Werp daar een blik op het beekdal en geniet van het gedicht ‘Een ander dier’.
Wanneer u het pad verder volgt, komt u op de Beekhuizenseweg. Daar slaat u meteen linksaf en na 40 meter vindt u het gedicht ‘Landschap met vader’.
Hier eindigt het Barnard Poëziepad.
We hopen (en eigenlijk weten we dat zeker) dat u genoten heeft. Mocht u nog energie over hebben, het Kasteel en de Bedriegertjes liggen op loopafstand. En mocht u de Pastorietuin (langs de Kerk oplopen) nog niet hebben bezocht, ook daar bent u welkom in dit ‘hemeltje op aarde’

misschien ook interessant

terug naar boven