Spiegelbeeld 
Vanaf 15 december 2015 tot en met 3 februari 2016 was in Centre Ceramique een foto- en gedichtenexpositie te zien van 21 zuidelijke dichters. De portretfoto’s werden gemaakt door fotograaf Jean Scheijen. De dichters schreven een gedicht bij hun portretfoto. Aan de expositie Spiegelbeeld namen deel de dichters Maarten van den Berg, Huub Beurskens, Michelle Bracke, Chrétien Breukers, Frans Budé, Emma Crebolder, Frits Criens, Kreek Daey Ouwens, Hans Dekkers, Daan Doesborgh, Quirien van Haelen, Leo Herberghs, Leo Hermens, Rouke van der Hoek, Lucas Hüsgen, Sasja Janssen, Manuel Kneepkens, Wiel Kusters, Ton van Reen, Hans van de Waarsenburg en Amber-Helena Reisig. 
De vormgeving van de tentoonstelling en het boekje is van de hand van Piet Gerards, in opdracht van Dichter in Beeld.
Gelijkenis hangt af, van weesen, dat sulx gaf
Bij de expositie verscheen een essay van schrijver Anton Dautzenberg. Dichter in Beeld vroeg hem een essay te schrijven met ‘spiegelbeeld’ als werktitel en ‘herinnering’ als thema. Dit is het thema van de Gedichtendag 2016. Het essay 'Gelijkenis hangt af, van weesen, dat sulx gaf' is tijdens de expositie verkrijgbaar bij de balie van Centre Céramique voor € 3,- of via Dichter in Beeld: info@dichterinbeeld.nl  Ook dit essay werd door Piet Gerards vormgegeven.
Op zondag  31 januari 2016 was er van 11-12.30 uur in Centre Ceramique een literaire activiteit met auteur Stefan Hertmans. Naast Stefan Hertmans traden op Frans Budé, Daan Doesborgh en Michelle Bracke. Zij droegen onder andere hun gedicht voor dat ze voor Spiegelbeeld hadden gemaakt (zie hieronder).

misschien ook interessant

terug naar boven