Op zaterdag 19 mei 2018 wordt de vijfde en laatste Leo Herberghs Poëzieprijs uitgereikt door stichting Dichter in Beeld. De winnaar is Frans Budé. De prijs bestaat uit een geldsom. De verkozen dichter draagt een gelegenheidsgedicht voor. Studenten van Conservatorium Maastricht zorgen voor muziek. Vanaf 13.30 uur gratis koffie, thee en koek. Het literaire programma start om 14.00 uur. Locatie: filmzaal Schunck* in Heerlen.
De Leo Herberghs Poëzieprijs wordt gedurende vijf jaar jaarlijks uitgereikt en is mogelijk gemaakt door een schenking van Leo en Cis Herberghs.
Leo Herberghs Poëzieprijs voor Frans Budé
Dichter Frans Budé (Maastricht 1945) is de winnaar geworden van de Leo Herberghs Poëzieprijs 2018. Eerder werd hij uitgereikt aan Kreek Daey Ouwens, Emma Crebolder, Maria Barnas en Ben Zwaal. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden en de opdracht een korte dichtregel te schrijven voor het poëziepad in Voerendaal. 
Over Budés poëzie merkt de jury op: ‘Door het eindeloos gevarieerd woord- en beeldspel ontsnapt de dichter aan tijdelijkheid. Opvallend in zijn werk is de grote aandacht voor de fijnste en kleinste elementen in omgeving en landschap’.
De prijs wordt door de Stichting Dichter in Beeld uitgereikt op zaterdag 19 mei 2018. Om 13.30 uur bent u van harte welkom in Schunck (vijfde étage) te Heerlen.

misschien ook interessant

terug naar boven