Evenement in Glaspaleis

Letteractie zwerfkei Leo Herberghs

Stichting Dichter in Beeld laat een gedicht van de Heerlense dichter Leo Herberghs (1924) houwen uit een zwerfkei. De poëtische zwerfkei weegt 3820 kg en komt te liggen bij de Caumerbeek in Heerlen. Het gedicht telt 104 letters. Voor € 10,- kunt u één van deze letters sponsoren.
Als u wilt deelnemen aan deze letteractie, neemt u dan contact op met Dichter in Beeld: bestuurslid Gijs van Elk, info@dichterinbeeld.nl, 045-5743653.
U kunt uw voorkeur voor een bepaalde letter of woord aangeven. U ontvangt vervolgens van ons een bewijs van de  letter(s) die u sponsort.
Leo Herberghs schreef voor deze gelegenheid dit gedicht:
dichtbij het stadsgeruis
ruis ik als beek die
bijna stilte is en hoor
hoe de stad ginds zich
openbaart en voltooit
Leo Herberghs dicht vooral over de natuur. Hij heeft een indrukwekkend oeuvre. De dichter is gelauwerd met de titel ‘Limburger van verdienste’, die de gouverneur hem uitreikte in 2010.
Binnenkort zal beeldhouwer Tycho Flore uit Sint-Geertruid starten met het kappen van de 104 letters.
De poëtische zwerfkei voor dichter Leo Herberghs is een project van Dichter in Beeld. Deze stichting heeft tot doel dichters in de openbare ruimte onder de aandacht te brengen. Meer informatie is te vinden op www.dichterinbeeld.nl. Stichting Dichter in beeld is ANBI-erkend.
De officiële onthulling van de poëtische zwerfkei voor Leo Herberghs zal plaatsvinden door middel van een activiteit in kunstpaleis Schunck*. Datum en tijdstip zijn nog niet bekend.
Dit project wordt mogelijk gemaakt door subsidies van Gemeente Heerlen, APG, Huis van de Kunsten Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Elisabeth Strouven, L’Ortye Transport & Milieu, Letterkundig Centrum Limburg en Schunck*.

Literair programma
Inhuldiging poëtische zwerfkei Leo Herberghs Wethouder Barry Braeken en dichter Leo Herberghs dopen steen
Stichting Dichter in Beeld heeft een gedicht van de Heerlense dichter Leo Herberghs (1924) laten houwen uit een zwerfkei. De poëtische zwerfkei van 3820 kg komt te liggen bij de Caumerbeek in Heerlen. De inhuldiging van de steen vindt plaats door middel van een literair programma op zaterdag 15 juni vanaf 14 uur in Schunck* Heerlen. Dan zullen ook wethouder Barry Braeken van cultuur en dichter Leo Herberghs de zwerfkei dopen met beekwater. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Het programma start in het filmhuis van Schunck* op de vijfde etage. Hans Op de Coul zal dan een aantal participanten van het project interviewen, onder wie steenhouwer Tycho Flore. Muziek is er van Paulien en Arno Dieteren.
Uitzoeken van de zwerfkei bij l'Orty
Literair evenement Schunck Glaspaleis
Inzegening zwerfkei door wethouder Braeken

misschien ook interessant

terug naar boven