Vurige gedichten standbeeld Minckelers
Maastrichtse romanschrijver Ad van Iterson debuteert als dichter
16 dichters
Wie vanaf 5 september de fakkel bij het standbeeld van Minckelers op de Markt ontsteekt met een muntje in de vuurautomaat, krijgt een gedicht cadeau. De gedichten zijn op verzoek van stichting Dichter in Beeld geschreven door 16 bekende dichters die enige relatie hebben met het zuiden in het algemeen of Maastricht in het bijzonder.
Dichtersdebuut Ad van Iterson
Onder de deelnemende dichters is de Maastrichtse romanschrijver en columnist Ad van Iterson die bij deze gelegenheid als dichter debuteert.
Verbrand

Ik ben de uitvinder van lichtend gas
Uit de tijd van gewogen zeden en verstand
Schenk ik zicht, maar betaalde ook mijn prijs:
Mijn wapperend vuur heeft mijn gezicht verbrand.

 - Ad van Iterson
De andere deelnemende dichters
In willekeurige volgorde zijn de deelnemende dichters de volgende: Joke van Leeuwen, Wiel Kusters, Frans Budé, Emma Crebolder, Daan Doesborgh, Quirien van Haelen, Ad van Iterson, Maarten van den Berg, Kreek Daey Ouwens, Leo Herberghs, Paul Hermans, Rouke van der Hoek, Philip Houben, Manuel Kneepkens, Ton van Reen, Benno Barnard.
5 regels, 30 woorden
Omdat de gedichten door de vuurautomaat op kassabonnetjes worden geprint, mocht het gedicht maximaal 5 regels en 30 woorden tellen. Een overzicht van alle 16 ‘vurige’ gedichten voor de vuurautomaat zijn te lezen op dichterinbeeld.nl.
Dit project is mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg. De vuurautomaat is gerealiseerd door kunstenaarscollectief Space in opdracht van de gemeente Maastrich

misschien ook interessant

terug naar boven