Op 1 februari 2019, midden in de week van de poëzie, vond een feestelijk evenement plaats  ter gelegenheid van de in gebruikname van een poëzieroute in Kerkrkarde. Deze route van  hardstenstenen zuiltjes met gedichten op een roestvrij stalen (rvs) plaat, loopt vooralsnog vooral door een prachtig park in het centrum van de stad.
De route werd mogelijk gemaakt door een elftal dichters, waarvan drie in het plaatselijk dialect.
Een aantal dichters gaf acte de presence bij het evenement. Ze droegen hun gedicht voor en nog enkele gedichten van hun hand, waarbij het thema van de week van de poëzie, Vrijheid, in een aantal gevallen met een gedicht werd ondersteund.
Het evenement vond plaats in de nieuwe bibliotheek annex theater van Kerkrade, de HuB. Dichter in Beeld schat dat ongeveel 90 belangstellenden de bijeenkomst bezochten. De wethouder van cultuur van de de gemeente, de heer Jo Schlangen, opende het evenement met een mooie toespraak, waarin hij het belang van poëzie aanstipte en cultuur in het algemeen. Hij dankte de dichters voor hun bijdragen.
De directeur van De Hub, de heer Ralf Henssen, heette iedereen van harte welkom. Voorzitter van Dichter in Beeld, Johans Dinjens, memoreerde de totstandkoming van het project en hoe het uiteindelijke werd uitevoerd. Iedereen die bij dat laatste betrokken was, werd in zijn toespraak genoemd. Gijs van Elk, secretaris van Dichter in Beeld, modereerde het geheel, daarbij ondersteund door een powerpoint presentatie.
Hieronder staan foto's die tijdens het evenement door Dichter in Beeld zijn gemaakt.
Op deze pagina (Gedichten PP Kerkrade) vindt u de gedichten die in de route zijn opgenomen. Graag verwijs ik ernaar.

misschien ook interessant

terug naar boven