Het literaire evenement werd gehouden in de schitterende Protestantse Kerk van Rozendaal. Er zullen ongeveer zeventig poëzieliefhebbers het evenement bezocht hebben. Dichter in Beeld was zeer tevreden met deze belangstelling.
Frans Ort, dominee, poëzieliefhebber en kenner van vooral het werk van Willem Barnard (nom de plume: Guillaume van der Graft) schetste in het kort de ontstaansgeschiedenis van het pad. Hij droeg het gedicht voor dat op de eerste van de zeven zuilen staat. Gedragen en bijzonder helder gearticuleerd.
Van Benno Barnard, dichter, essayist, vertaler, romancier, toneelschrijver en Europeaan zijn in de route drie gedichten op een zuil terecht gekomen. Ze gaan over Rozendaal en zijn jeugd aldaar. Ook zijn voordracht ging hier voornamelijk over, waarbij hij ook zijn vader memoreerde. Zijn laatste bundel - 'Het trouwservies' - gaat voor een deel over zijn overleden vader. Het eerste gedicht in die bundel draagt de titel: Willems dood. Ook zijn eind december 2016 overleden dochter Anna Barnard wordt in de bundel herdacht. Benno hield bij het evenement voor het eerst zijn nieuwe bundel in de hand. Dit boek had hem met The Royal Mail in zijn woonplaats in Engeland nog niet bereikt.
Na de voordracht van Benno Barnard speelde Marianne Ratajski 'Lieder ohne Worte' van Felix Mendelssohn Bartholdy. 'De woorden zouden wel door anderen worden gesproken' zei ze.
Huub Beurskens is naast romancier, dichter, vertaler, essayist en beeldend kunstenaar. Hij liet zijn licht over de Barnards schijnen. Met Benno is hij goed bevriend. Hij was echter nog niet eerder in Rozendaal. Hij hield een mooi, op zijn vriendschap met Benno betrokken verhaal. Het meest recente boek van Huub Beurskens ‘Eindeloos eiland’ kan Dichter in Beeld iedereen ter lezing aanbevelen. Met deze roman is Huub genomineerd voor de ECI literatuurprijs 2017.
Anton Logeman, wethouder in Rozendaal, sprak de aanwezigen toe en lichtte toe hoe het proces van de totstandkoming van het project was verlopen.
Hij was vanaf het begin uiterst enthousiast over het project en heeft samen met een paar van zijn ambtenaren een niet te onderschatten bijdrage geleverd aan de uiteindelijke uitvoering van het poëziepad in Rozendaal. Dichter in Beeld is hen veel dank verschuldigd.

misschien ook interessant

terug naar boven