Leo Herberghs Poëzieprijs (LHPP)
De Leo Herberghs Poëzieprijs (LHPP) wordt vijf jaar achtereen jaarlijks uitgereikt door stichting Dichter in Beeld (DiB); de eerste keer was in 2013. Op deze pagina vindt u meer informatie hierover.
2013
Eerste LHPP Kreek Daey Ouwens
De jury koos als eerste dichter die de Leo Herberghs Poëzieprijs krijgt: Kreek Daey Ouwens!!! Kreek Daey Ouwens (1942) publiceert nog, is een dichter met een landelijk erkende kwaliteit en vertoont een grote affiniteit met het werk van Leo Herberghs. Daarmee voldoet ze aan de drie criteria die Leo, de jury en het bestuur formuleerden
2014
Tweede LHPP Emma Crebolder
De jury koos als tweede dichter die de Leo Herberghs Poëzieprijs krijgt, Emma Crebolder Emma Crebolder (1942) is een dichter met een landelijk erkende kwaliteit en vertoont een grote affiniteit met het werk van Leo Herberghs. Daarmee voldoet ze aan de drie criteria die Leo, de jury en het bestuur formuleerden.
2015
Derde LHPP Maria Barnas
Op zaterdag 9 juli 2016 werd door de stichting DiB de derde Leo Herberghs Poëzieprijs (LHPP) uitgereikt aan Maria Barnas.
2016
Vierde LHPP Ben Zwaal
Op zaterdag 13 mei 2017 werd de vierde Leo Herberghs Poëzieprijs (LHPP) uitgereikt door stichting Dichter in Beeld. De winnaar was Ben Zwaal.
2017
Vijfde LHPP Frans Budé
Op zaterdag 19 mei 2018 wordt de vijfde en laatste Leo Herberghs Poëzieprijs uitgereikt door stichting Dichter in Beeld. De winnaar is Frans Budé. De verkozen dichter draagt een gelegenheidsgedicht voor. Vanaf 13.30 uur gratis koffie, thee en koek. Start literaire programma om 14.00 uur. Locatie: filmzaal Schunck* in Heerlen.
2018